Kisbodak és Nagybodak – vízi testvértelepülések – útvonalfejlesztés

…a határok elválasztották a Duna összeköti a magyarországi Kisbodakot és szlovákiai “ikertestvérét” Nagybodak települést. Ezt az összekötő erőt erősítendő, Kisbodak Önkormányzata Nagybodak Önkormányzatával közösen a Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség segítségével vízi útvonal fejlesztésbe kezd a települések ágvízén és az Öreg-Dunán…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kisbodak így várja a vízitúrázókat…

2015 augusztusának végén Kisbodak és Nagybodak települések között a kisbodaki Önkormányzat által Bethlen Gábor alap pályázatán nyert támogatásból egyedülálló határon (és vízen) átnyúló túraútvonal fejlesztés kezdődik, melybe szövetségünk is bekapcsolódott a Szigetközi Víz-csöppek társulás együttműködő erőforrásait igénybe véve.

Első lépésként a kisbodaki Esthajnalcsillag Vízitúrás Kemping szakmai segítségével alapos fényképes túraútvonal felmérés történt a kisbodaki ágrendszer, az Öreg-Duna kisbodaki és dunaremetei szelvényében és a szlovákikai Nagybodak település ágvízein.

A felmérés érintette a vízfelület teljes egészét, Nagybodak település néprajzilag és történelmileg fontos részeit, mindezek mellett turisztikai szempontból hasznos túraútvonalak is kijelölésre kerültek. Mindezek mellett átemelést megkönnyítő és biztonságossá tévő javaslatokat is teszünk a vízügy felé.

A pályázat további részeiben az érintett területről egy pontos és mély tartalommal bíró kiadvány és weboldal készül, mindezek mellett tájékoztató táblák is kihelyezésre kerülnek a parton és vízen egyaránt!

Íme egy galéria az első bejárásról… (A képeken a kemping gyakorlott túravezetői)